eg_export-7532_copy.jpg

Ett av de tidigaste råden jag fick i mitt yrkesverksamma liv kom från chefen

på mitt första klipparjobb.

 

"Om du vill jobba med film så ska du flytta till Stockholm. Och jobba bara med

film. Inget annat."

Många år senare kan jag väl erkänna att det har blivit en hel del filmjobb,

men jag skulle samtidigt inte välja bort de fem somrarna jag vikarierade som vaktmästare på polishuset i Karlskrona. Där lärde jag mig en hel del om arbetsmiljö och att serva andra - erfarenheter som jag haft nytta av även som scripta. Plus att jag kan byta lås på dörren själv.

"Du ska bara göra film"

Foto:

Arantxa Hurtado
(www.bohemianlight.com)

PÅ GÅNG JUST NU:

Lyckoviken-4-Disa-ÖstrandTOP.jpg
Scripta på "Lyckoviken"

24 juni, 2021

I sommar kommer jag att medverka som scripta under inspelningen av fortsättningen av tv-serien "Lyckoviken", som produceras av Mastiff. Jag har plöjt igenom de första två säsongerna som uppvärmning och ser fram emot att se hur storyn utvecklar sig. Kul med lite miljöombyte också.

Får jag lov dag03 210610 2021-06-10 21-2
Wrappad inspelning av "Får jag lov?"

17 juni, 2021

Då var inspelningen av årets sommarfilm i Karlskrona; "Får jag lov?", avslutad och vi valde att göra det med en lika absurd som lustfylld dansscen i Törnströmska gymnasiets teatersal. Nu återstår klippning och ljudmix innan filmen kan skickas till årets upplaga av TellUs filmfestival.

1620207656-f3945b3f0c3d3e3c2a76a6cdefd06
Premiär för Dystopia på Viaplay

6 juni, 2021

Idag hade den nya tv-serien "Dystopia" premiär på Viaplay. Jag arbetade som scripta under inspelningen av serien förra våren och är oerhört stolt över vad vi lyckades åstadkomma tillsammans mitt under pågående pandemi. Drömmer mig tillbaka till smutsen och kylan i fabriken med värme.

1614159912.jfif
Scripta på "Dogborn"

26 februari, 2021

Mitt 2021 inleddes med scriptauppdrag för Momento film under inspelningen av "Dogborn" i Norrköping. Det är regissören Isabella Carbonells långfilmsdebut och jag är jätteglad över att jag fick äran att vara med på ett hörn. Inspelningen är nu avslutad.

På instagram lägger jag upp foton som relaterar till

mitt jobb som scripta och mina övriga kreativa

sidoprojekt. Följ mig gärna för att se vad som händer!

 @tokhopp

SCRIPTA PÅ INSTAGRAM: